top of page

 

Wat is duiken?

 

Bij duiken ga je voor een langere tijd onderwater om te genieten van de schitterende onderwaterwereld. Ons lichaam is echter niet gemaakt om in een omgeving te zijn waar geen zuurstof is. Bij duiken maak je gebruik van duikapparatuur om te kunnen ademen, zien en voortbewegen. Mensen van vrijwel alle leeftijden kunnen deze sport beoefenen, maar voordat je kan duiken moet je eerst leren duiken.

 

Een duikopleiding volgen is net als het halen van een rijbewijs. Tijdens de opleiding moet je niet alleen kennis opdoen (verkeersregels). Ook moet je leren hoe je met de duikapparatuur dient om te gaan (het autorijden). Daarnaast moet je leren hoe je problemen kan voorkomen en oplossen (voorkomen van verkeersongevallen). 

Duiken leren is eigenlijk erg gemakkelijk.

 

In principe zou iedereen in 15 minuten tijd kunnen leren hoe hij of zij onderwater moet ademen en bewegen. Het veilig en verantwoord onder water zijn heeft echter wat meer tijd nodig. Hiervoor heb je niet alleen de nodige kennis nodig. Ook dien je diverse vaardigheden te beheersen die er voor zorgen dat je onder water geen gevaar meer bent voor de onderwaterwereld, voor andere duikers en voor jezelf.

 

Tijdens een basisopleiding zoals de IDD  "Open Water Diver' opleiding (Zelfstandig Duiker) zal je deze kennis en vaardigheden dan ook leren. 

 

Nadat je een duikopleiding hebt gevolgd krijg je een erkend duikbrevet waarmee je wereldwijd zelfstandig kunt duiken. 

 

Je mogelijkheden om te duiken zijn echter nog gelimiteerd aan dat niveau...

 

Zo mag je bijvoorbeeld niet dieper duiken dan 20 meter, alleen tijdens daglicht duiken, alleen met perslucht, etc. Door het volgen van vervolgopleidingen kan je je mogelijkheden uitbreiden en hierdoor op meerdere manieren en vaker de onderwaterwereld gaan verkennen.

 

Al onze  opleidingen zijn ALL-IN ! Geen verborgen kosten.

 

Voor de buiten-waterlessen vragen wij wel dat onze cursisten over een eigen :

 

Neopreen natpak (5mm) & botjes beschikken.

 

Dit louter om hygiënische redenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IDD-Mechelen is aanwezig in de 'Zeeman Pro' van dinsdag tot en met zaterdag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page